En af grundene til at vi er draget til New Zealand er, at jeg har set Ringenes Herre. Jeg har læst bøgerne samt Hobitten 6-7 gange og set filmene og er blevet betaget af de landskaber, der er brugt i filmene.

Mange steder på New Zealand prøver de at lokke folk til forskellige steder, hvor der er filmet. Vi vil nu kun besøge Hobbiton, selvom den måske bare fylder et par kapitler i bøgerne, men den siger noget om hobbitterne.

Hobbiton blev lavet efter Ringenes Herre. De første kulisser var midlertidige og lavet af polystyren etc. Man havde først valgt 12 lokaliteter til bare at optage scener fra Herredet, men faldt så for den 1200 acres store farm tilhørende familien Alexsander. Da man kom igen og skulle optage Hobitten, havde fårefarmens ejere lugten lunten, så de bad Sir Peter Jackson om at lave en noget mere permanent landsby. Det tog 2 år, bl.a med hjælp fra New Zealands militær, som byggede en 1 1/2 km asfaltvej ind på fårefarmen. Nu er det en gigantisk pengemaskine, som sluser 3-4000 mennesker ind om dagen i guidede ture rundt i det, man kalder Hobbiton.

Jeg må nu sige, at det var turen værd. Meget rørende, (autentisk) og fantastisk detalieret. Men jeg tuder også næsten, når jeg hører kendingsmelodien fra filmene. Jeg leverer jer nu en overflod af billeder.

Dan syntes iøvrigt også godt om Hobiton Movie Set.

Der er et stort træ ovenover Bilbo’s hus, som er totalt fake.

Hvert eneste blad er sat på med ståltråd. Imponerende.

Byen Matamata som man ellers ikke ville skænke mange tanker er blomstret vældigt op, efter at man har bygget Hobbiton Movie Set, bl. a. restauranter, hoteller, ansatte i mange forbindelser med Hobbiton.

Et af billederne viser et græskar med en diameter på 60 cm. Man har en årlig konkurrence blandt gartnerne i Hobbiton om at lave det største græskar. Vognen viser årets bedste øl.